Salata de vinete

de MOKUSKA in Salate, 20 Iul 2014 | 3368 vizualizari

 

Micul dejun perfect de vara, daca optam pentru salata fara maioneza.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vinete
  • 3 cepe medii
  • 4 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite de mustar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete:

Vinetele se coc la foc mic pe o tabla, pana toata suprafata de coaja devine crocanta. Se decojec usor, fara sa se rupa si se lasa la scurs cateva minute intr-o strecuratoare din plastic, dupa care se toaca foarte marunt cu un cutit din lemn. Intre timp se curata si spala ceapa, se toaca foarte marunt. Vinetele tocate se varsa intr-un bol nemetalic, se adauga condimentele, mustarul si uleiul dupa gust si se amesteca cu o lingura din lemn.

Salate se serveste cu legume proaspete.

 

TIPS-URI

1

nu folisiti unelte metalice pentru a prepara vinetele

2

inainte sa acoperiti salata, sa va asigurati sa s-a racit in totalitate, altfel se acreste in cateva ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu ardei copti